Skip to content

ENFIT HQF stanovila DNV GL jako svůj výhradní certifikační orgán

Certifikace čisticích stanic podle normy ENFIT HQF chrání spotřebitele a zajišťuje bezpečnost potravin při přepravě zboží v kontejnerech.

Bezpečnost potravin je zásadní pro ochranu spotřebitelů v případě každého spojení. Jen po Evropě denně cestuje více než 300 000 tun surovin a polotovarů. Standard a certifikace ENFIT HQF platí pro čisticí stanice, kde musí být kontejnery obsahující suroviny nebo potraviny po každé přepravě důkladně vyčištěny. 

„Jsme velmi hrdí na to, že DNV GL uznáváme jako výhradní certifikační orgán zajišťující soulad s normou ENFIT HQF. Díky své historii v oblasti bezpečnosti potravin a přítomnosti v celém hodnotovém řetězci je ideálním partnerem, “říká Hans-Dieter Philipowski, prezident ENFIT - International Association Supply Chain Safety. 

DNV GL je také členem sdružení a poradního výboru ENFIT a zdůrazňuje význam strukturovaného přístupu k bezpečnosti potravin v rámci dodavatelských řetězců. 

"Spotřebitelé důvěřují nám všem, že pro ně zajišťujeme bezpečnost potravin." Udržování hygieny na nejvyšší úrovni v každém článku, včetně čisticích stanic pro přepravu potravin, je v širším kontextu nezbytným ozubeným kolem, aby se kola v našem potravinářském řetězci bezpečně otáčely. “ říká Joy Laing, globální ředitelka pro potraviny a nápoje v DNV GL Business Assurance. 

Norma ENFIT a certifikace HQF se vztahují jak na audit systému managementu bezpečnosti, tak na kontrolu zařízení a validaci a ověření čištění.