Skip to content

Nástroj Boost My Audit: zaměřte své audity na to nejdůležitější

Going beyond compliance, DNV brings you a digital tool to develop a high-performing management system.

Organizace věnují větší pozornost prioritizaci rizik, aby mohly proaktivně jednat dříve, než dojde k narušení nebo vzniku problémů. Webový nástroj DNV Boost My Audit umožňuje společnostem soustředit se na oblasti systému řízení, které jsou pro jejich konkrétní podnikání a odvětví nejdůležitější. Komplexní kontrolní seznamy obsažené v nástroji slouží jako vodítko pro procesy interního auditu a mohou společnostem pomoci připravit se na případné externí audity třetí stranou.

"Abychom zajistili pokrytí všech základů, nabízí nástroj Boost My Audit přístup k více než 200 oblastem zaměření, které odrážejí nejkritičtější rizika a bolestivé body pro společnosti, stejně jako nejaktuálnější podnikatelská témata, která při správném řízení umožňují systému řízení vytvářet dodatečnou hodnotu pro organizaci," říká Mauro Crippa, manažer Market Intelligence v oddělení Business Assurance.

Výzva zákazníkům, aby před auditem určili oblasti, na které se zaměřují, je součástí metodiky certifikace založené na rizicích, kterou DNV uplatňuje při všech auditech systémů řízení. Během auditu se posuzuje jak shoda se zvolenou normou, tak výkonnost systému řízení v oblasti zaměření. Ekosystém oblastí zaměření Boost My Audit tak odráží oblasti, které si zákazníci nejčastěji vybírají, kde se vyskytuje nejvíce neshod, a zkušenosti auditorů DNV. Související kontrolní seznamy jsou vypracovány odborníky DNV na danou problematiku a řídí se rámcem Plan-Do-Check-Act.

"Systém řízení je základním prostředkem pro řízení zlepšování a plnění obchodních cílů. Boost My Audit pomáhá společnostem identifikovat a zaměřit se na oblasti, které jsou nejdůležitější, aby získaly větší hodnotu ze svého systému řízení," říká Mauro Crippa.