Skip to content

DNV GL a Deloitte jako první využívají technologii blockchain k podpoře certifikačního průmyslu

DNV GL převedla všech svých 90 000 certifikátů do podoby soukromých blockchain a je první v certifikačním průmyslu, která využívá tuto technologii. ". Každý certifikát je digitálně označený, dohledatelný a uložený v podobě soukromého blockchain. Tato technologie zabraňuje padělaní certifikátů a umožňuje společnostem sdělovat své certifikace jasným a bezpečným způsobem.

Luca Crisciotti, CEO of DNV GL - Business Assurance

“Již 150 let se ve firmě DNV GL věnujeme prohlubování důvěry, ale ve věku digitální transformace, v nestálém podnikatelském prostředí, se potřeba transparentnosti  zvyšuje” říká Luca Crisciotti, generální ředitel  DNV GL – Business Assurance.

V rámci rostoucí snahy o vybudování digitální důvěry DNV GL ve spolupráci s Deloitte EMEA Blockchain Lab, právě zavedla první řešení blockchain v certifikačním průmyslu. 

“Jedná se o jednu z prvních Blockchain aplikací mimo finanční sektor a demonstruje neomezené možnosti, které tato technologie nabízí. Zanedlouho se tato koncepce a investice objeví v každém větším průmyslu,” říká Martin Bryn, Partner Deloitte.

Jako poskytovatel business assurance, DNV GL působí v různých průmyslových odvětvích, kde certifikujeme procesy, výrobky, zařízení a dodavatelské řetězce společností podle národních a mezinárodních norem. Při vystavení certifikátu jsou všechny údaje na něm obsažená digitalizována, zasílána do blockchain a každému certifikátu je přiřazena digitální identita. Všechny certifikáty jsou unikátně označeny, jsou dohledatelné a originál je uložen v síti počítačů namísto jediného centrálního úložiště. Celkově to umožňuje odhalit falšování a podvody s certifikáty a díky naskenování QR kódu z certifikátu, lze pomocí Blockchain ověřit, že je společnost skutečně certifikována. 

“Převedením našich certifikátů do blockchain, činíme první krok k vytvoření nové koncepce digitálního ověřování. Naším cílem je využívat blockchain a další průlomové technologie na poskytování nových služeb a nadále vytvářet přidanou hodnotu pro naše zákazníky,” říká Renato Grottola, globální ředitel pro digitální transformaci, DNV GL – Business Assurance.

Více informací

 

Certificates in the blockchain

Immutable, instant and assured

Více informací

 

Systémy řízení

 

Newsletter

Zaregistrujte se k odběru našich newsletter a získejte tak nejnovější informace o certifikaci.

 

Kurzy

 

Žádost o cenovou nabídku

Chcete-li získat nezávaznou nabídku zdarma, neváhejte vyplnit formulář

Kontaktovat

Poslat email