Skip to content

Společnost DNV GL získala od organizace IAOB nejvyšší ocenění - Gold Label

Čestné uznání v IAOB programu Certifikační orgán roku je uznáním vysoké výkonnosti společnosti DNV GL a jejího přínosu k řízení kvality v automobilovém průmyslu.

International Automotive Oversight Bureau (IAOB) akredituje 20 ze 41 certifikačních orgánů schválených pro certifikaci třetí stranou podle normy IATF 16949. Jedná se o jednu z nejrozšířenějších technických specifikací pro normu systému řízení kvality specifickou pro automobilový průmysl. 

IATF je "ad hoc" skupina výrobců automobilů a jejich příslušných obchodních společností, která byla vytvořena s cílem poskytovat zákazníkům z automobilového průmyslu po celém světě kvalitnější výrobky.  

"Jsme velmi hrdí na to, že jsme byli uznáni jako vysoce výkonný certifikační orgán, který splňuje očekávání IATF a IAOB," říká Sherif Mekkawy, manažer globální akreditace v DNV GL-Business Assurance. "Snaha o zajištění kvality a bezpečnosti je součástí DNA naší společnosti, která vznikla před více než 150 lety u lodí.  Od té doby jsme se rozšířili do všech průmyslových odvětví včetně automobilového průmyslu. Zodpovědnost je však stejná, zajistit kvalitu a bezpečnost vozidel, což v konečném důsledku znamená záchranu životů."

Společnost DNV GL byla vyzdvižena jako jeden ze sedmi certifikačních orgánů zlaté úrovně během virtuálního summitu kvality AIAG, který se konal 22. října 2020. 

Během vyhlášení IAOB ocenila pozoruhodné partnery za jejich tvrdou práci a odhodlání neustále zlepšovat procesy, které jsou rozhodující pro podporu automobilového systému a certifikace třetí stranou.

"Automobilový průmysl se spoléhá na certifikaci IATF, která kvalifikuje dodavatele a zajišťuje konzistentní úroveň kvality na celém světě. Zatímco průmysl zasáhla pandemie, schopnost provádět audity na dálku se stejnou dokonalostí je zásadní. Aktivně pracujeme na tom, abychom přispěli a navrhli agilní a technicky spolehlivá řešení," říká Sherif Mekkawy.