Klíčové změny zahrnují zavedení neohlášených auditů, prevenci záměrné kontaminace produktu, kritických neshod a rozšíření rozsahu certifikace o transport a skladování, služby/catering a maloobchod/velkoobchod.
Od 1.1.2018 musí být všechny společnosti certifikovány již dle nové verze.
Cíl workshopu
Seznámit účastníky kurzu s novými požadavky 4.vydání normy FSSC 22000 a jejich aplikace v praxi.Obsah kurzu
- Řízení servisních služeb
- Značení potravin
- Obrana potravin
- Falšování potravin: omezení podvodů s potravinami a zavedení aktivního opatření na ochranu potravin prostřednictvím cílených opatření pro bezpečnost výrobků
- Řízení alergenů
- Monitorování prostředí
- Používání loga
- Neohlášené dozorové audity
- Nejčastější zjištění při auditování ISO 22000:2005 a FSSC